Posjetite nas:
Put Gospe od Zečeva 6, Vrsi
Ella Studio logo
Rezervirajte svoj termin!
095 399 3093

Usluge masaže, aromaterapije, pilinga, depilacije, mršavljenja, ...

O masaži

Masaža je najlakši put za postizanje opuštanja i očuvanje zdravlja. Ime joj potječe od arapske riječi „massa“ što znači dodir. Poznata otkad je i čovjeka, spominje se u svim kulturama, od Indije, Grčke, Kine, Egipta i Rima pa sve do Bliskog istoka. Masažu je moguće definirati kao primjenu sustavne manipulacije mekih tkiva u terapijske svrhe. Premda danas postoje različiti aparati za masažu ručna masaža je zasigurno najefikasnija metoda. Vrlo je bitan i sam ambijent u kojem se masaža izvodi, koji treba odisati mirnoćom i skladom. Učinak masaže svakako upotpunjavaju mirisne esencije koje opuštaju duh i tijelo.
Masaža može predstavljati osnovnu terapiju ili biti nadopuna drugim terapijama kod određenih smetnji. Izuzetno je korisna za osobe dobroga zdravlja, kod bolova u leđima, probavnih smetnji. Djelotvorna je kod mišićnih atrofija, upale tetiva, mišićnih istegnuća, iščašenja. Blagotvorna je kod problema sa disanjem. Melem je kod glavobolja i migrena. Pruža pomoć onima koji pate od problema s cirkulacijom, grčeva, teških nogu, te ublažava sve vrste reumatskih tegoba. Izazvani dodirom, milijuni receptora u koži šalju signale mozgu koji reagira poticanjem lučenja endorfina, hormona sreće i dobrog raspoloženja. Upravo zato masaža snažno djeluje na živčani sustav jer smiruje nervozu i smanjuje razinu štetnih (stresnih) hormona u organizmu. Također pomaže da bolje prihvatimo svoje vlastito tijelo te da se osjećamo jači i čvršći.

HOT STONE MASAŽA

(60min - cijena na upit  |  90 min - cijena na upit)
Masaža toplim kamenjem tj. hot stone masaža zasniva se na drevnoj tradiciji korištenja toplog vulkanskog kamenja u zdravstvene svrhe. Za masažu se koristi balzatno vulkansko kamenje koje zbog svojih termodinamičkih blagodati ima izniman efekt drenaže i izbacivanja štetnih tvari. Naime, vulkansko kamenje polagano otpušta toplinu tijekom masaže, a u kombinaciji s eteričnim uljima stvara se osjećaj duboke opuštenosti i uklanjanja stresa. Blagotvorno djeluje protiv stresa, napetosti i zakočenosti mišića, loše cirkulacije, raznih reumatskih stanja, boli u leđima, tjeskobe, nesanice, depresije i ostalih stanja za čije je ublažavanje potrebna toplina.

MASAŽA S MASLACIMA - MOĆNA HIDRATACIJA KOŽE

(60min -cijena na upit)
Masaža kombinacijom maslaca i kokosovog ulja daje koži vrlo moćnu hidrataciju i čini je mekšom. Shea maslac snažno njeguje izrazito suhu kožu te pomaže kod regeneracije kože, kakao maslac je bogat vitaminom E te djeluje kao jak ovlaživač dok kokosovo ulje omekšava kožu i hrani ju dubinski.

AROMATERAPIJA - AROMATRETMAN

(30min - cijena na upit  |  60min - cijena na upit)
Masaža se izvodi kombinacijom dubokih i umirujućih pokreta. Umijeće aroma terapeuta i dobre masaže leži u dobrom izboru eteričnih ulja čije mirisne note će vam izazvati osjećaj ugode, pobuditi osjetila i u potpunosti prilagoditi se vašim potrebama. S obzirom na to da se temelji na kombinaciji baznog ulja u koje se miješa eterično ulje, osim klasične masaže ovaj tretman pruža i prirodna ljekovita svojstva jer jednom kad eterična ulja prodru u kožu, djeluju poput lijeka. Cilj joj je opuštanje, ljepota i osjećaj zadovoljstva samim sobom.

TRETMAN ZA TRUDNICE

(60min - cijena na upit)
Tokom trudnoće mnoge žene pate od bolova, ukočenosti i pritiska, a često osjećaju i dodatni stres u svome tijelu. To je najvjerojatnije jedan od razloga sve većeg broja trudnica koje otkrivaju koristi prenatalne masaže. Masaža tijekom trudnoće je terapeutski rad usmjeren na posebne potrebe trudnice s obzirom na promjene koje njeno tijelo prolazi. Masaža poboljšava funkciju mišića, cirkulaciju, smanjuje bol u leđima i nogama, poboljšava san, uklanja tjeskobu, smanjuje razinu kortizola koji je povezan sa stresom te općenito popravlja raspoloženje.

MADEROTERAPIJA

(45min - cijena na upit)
Kod kupnje paketa imate dodatni popust na tretmane!!!
Maderoterapija je oblik anti celulitne masaže koja se izvodi isključivo drvenim valjcima. Temelj ove tehnike je stimulacija limfe, što je prvi korak u uspješnoj borbi protiv celulita.
Na samom početku masaže, noge se namažu uljem i valjcima se ponavljaju serije ritmičkih pokreta koji pritišću celulit i masne stanice. Takvim pokretima stimulira se limfni sustav i time tijelo oslobađamo od toksina. Oslobađanjem od toksina potiče se metabolizam, ubrzava se cirkulacija i celulit kreće na svoj put izbacivanja putem urinarnog i probavnom trakta. Preporučljivo je tijekom tretmana piti što više vode.
Uvjerite se u snagu maderoterapije!!!

PINDA MASAŽE

(60min - cijena na upit)
Mnogi se ne znaju zašto toliko košta pinda masaža. Kažu nije jeftino za tih 60 minuta tretmana... Ali tu je uloženo mnogo truda ne traje to samo 60 minuta. Gdje je branje bilja, skladištenje bilja, sušenje bilja, pravljenje pindi. Znači to je jedan proces koji nitko ne vidi gdje je uloženo puno vremena, strpljenja i ljubavi. Sama izrada pindi traje, nisu to kupovne pinde pa kupiš i miran si nema zezanja. Ove pinde su pravljene od biljki koje rastu tu na Vrškom području i zato cijenite nečiji trud ne preispitujte zašto je to tako ili bi trebalo biti tako. Jednostavno uživajte u mirodijama i u njihovim blagodatima.

MASAŽA STOPALA + PILING STOPALA

(30min - cijena na upit)
Masaža se temelji na tome da se masiraju određene točke na stopalima, odnosno pritiskom na određene živčane završetke smanjuje se napetost i bol tretiranog područja. Idealna je kod velikih opterećenja stopala. U kombinaciji s eteričnim uljima je prava relax masaža.

CALLUX TRETMAN ZA NJEGU STOPALA

(cijena na upit)
Callux je inovativna metoda pedikure u kojoj nema klasičnog namakanja stopala već se umjesto vode koriste aktivna pjena i gel kako bi omekšali kožu i pripremili ju za pedikuru. Sve se to događa u puno kraćem vremenskom periodu pa je ušteda vremena zagarantirana. Još jedna novost je da se pri Callux pedikuri uopće ne upotrebljava nožić. Nema više struganja i ”reckanja”, što je automatski čini izuzetno pogodnom za dijabetičare. Ona ne samo da umanjuje već potpuno izolira mogućnost posjekotina. Ova vrsta pedikure sjajna je i za trudnice jer se svi Callux proizvodi temelje na potpuno prirodnim kiselinama. Dakle, nema mogućnosti posjekotina i nema štetnih sastojaka.
Nama ovo zvuči sjajno, a vama?

PILING TIJELA

(30min - cijena na upit)
Koža je naš najveći organ, odraz je našeg zdravlja, naše vitalnosti i stvarnih godina te stoga zahtjeva i određenu njegu. Ako ste primjetili da vam je koža nekako beživotna što zbog smoga, duhanskog dima, svakodnevnog nošenja šminke ili izlaganja suncu, pravo je vrijeme da napravite piling. Isto tako ako je koža prekomjerno izložena suncu, može doći do oštećenja DNA u koži, stanice prestaju proizvoditi kolagen i elastin, koža postaje neelastična, naborana, uvenula izgleda i ljušti se. Takva koža zahtjeva dodatnu njegu kako bismo joj omogućili temeljitu obnovu. Temelj kvalitetne obnove je pravilno odabran piling kože.
Piling ili ljuštenje kože omogućuje:
  - učinkovito ljuštenje i odstranjivanje rožnatih – odumrlih stanica kože
  - otvara pore
  - pomlađivanje kože i zaglađivanje bora
  - aktivnim sastojcima u kozmetičkim preparatima da lakše prodiru u kožu
  - pospješivanje prirodnih procesa obnavljanja kože, koji se, doduše, nakon 30. godine uspore (umjesto 28 dana, koži je za obnovu potrebno 40)
  - stimulira cirkulaciju i drenažu
  - vidljivo poboljšanje tena i strukture kože
  - povećan sjaj i svježinu kože

BODY WRAP UZ TERMO DEKU

(45min -cijena na upit)
Ovom specijalnom tehnikom umotavanja uklanja se celulit, ubrzava se izmjena tvari u potkožnom tkivu a samim tim razgrađuje masno tkivo i potiče mršavljenje. Koža se neposredno prije omatanja tretira različitim kozmetičkim preparatima koji potiču cirkulaciju i druge procese koji ubrzavaju rezultate pri gubljenju obujma mjerljivih u centimetrima. Zamatanjem u foliju i dodatnim ugrijavanjem pod električnom dekom pospješuje se djelovanje aktivnih sastojaka iz anticelulitne kreme. Tretmanima se ubrzava mršavljenje, djeluje na celulit i nakupine vode, uklanjaju se štetne tvari iz organizma, dubinski se njeguje koža te postiže ljepši i zdraviji izgled kože.
Body wrapping djeluje tako što fiziološki stimulira i ubrzava izmjenu tvari u potkožnom tkivu čime dolazi do postepene razgradnje masnoga tkiva i mršavljenja. Termičko djelovanje potiče cirkulaciju, znojenje i eliminaciju viška tekućine čime se potiče detoksikacija organizma, smanjuje celulit, stimulira sinteza kolagena i elastina i time postiže ljepši i zdraviji izgled kože.

WF 100 TRETMAN ZA MRŠAVLJENJE

(cijena na upit) 
Kod kupnje paketa imate dodatni popust na tretmane!!!
Vjerojatno ste već vidjeli kako u ponudi tretmana tijela imamo i VF100 tretman, zanima vas o čemu je riječ? VF100 najnovija je metoda koja služi kao pomoć pri mršavljenju i smanjenju obujma. Ova metoda pomaže pri eliminaciji celulita i izbacivanju viška vode iz organizma. Potiče cirkulaciju i zatezanje kože pa je izvrsno rješenje za sve one koji imaju problema s regulacijom cirkulacije. Izuzetno je djelotvoran pa se prvi rezultati mogu vidjeti već nakon prvog tretmana. Prilikom dolaska na tretman uzimaju se mjere vašeg tijela na području struka, trbuha, bedara, listova i ruku te se prati vaš rezultat iz tretmana u tretman kako bi se video napredak. Već nakon prvog tretmana, u prosjeku, gubi se već prvi centimetar.
Preporučeno je odraditi paket od deset tretmana, a najbolji dugoročni rezultat postiže se kombinirajući ovaj tretman s maderoterapijom. U tom slučaju završni rezultat je gubitak i do 100 centimetara, što je značajno više od ostalih sličnih tretmana dostupnih na tržištu.
Za vrijeme trajanja perioda odlaska na tretmane, potrebno je unositi minimalno dvije litre vode dnevno kako bi limfa mogla pročistiti sve toksine i masnoće koje su nakupljene u organizmu. Napominjemo kako je ovo pomoć pri mršavljenju pa osim redovitog unosa vode, potrebno je i pripaziti na prehranu. Preporučujemo nositi bočicu vode sa sobom gdje god krenuli jer to će biti i najbolji podsjetnik!

DEPILACIJE TOPLIM VOSKOM

(cijena na upit)
(pazuh - 40 kn | ruke - 50kn | podkoljenica - 60 kn | bikini - 60 kn | nadkoljenica - 70 kn | cijele noge - 100kn)
Depilacija voskom je praktična, brza i učinkovita. Potrebno ju je raditi svakih 4-5 tjedana ovisno o tome kako dlačice rastu. Dlačice se čupaju u smjeru suprotnom od rasta. Rezultati su dugotrajni jer se dlačice čupaju iz korijena. Nedostatak ove metode depilacije je u tome što je bolna. Također se ne preporučuje osobama koje imaju ispucane kapilare niti osobama koje imaju problema sa urastanjem dlačica. Poslije tretmana se može javiti kratkotrajno crvenilo.

DEPILACIJA ŠEĆERNOM PASTOM

(cijena na upit)
(pazuh - 70 kn | bikini - 70 kn | ruke - 100 kn | podkoljenica - 120kn | nadkoljenica - 150kn | cijele noge - 200 kn)
Egipatska depilacija smatra se jednom od najučinkovitijih i najbezbolnijih metoda depilacije. Postala je najpopularniji način uklanjanja dlačica a potječe iz jedne od najstarijih civilizacije na svijetu. Taj tretman uljepšavanja koristile su i žene drevnog Egipta. Za njih je tijelo bez dlačica bilo odraz ljepote i mladosti.
Egipatska depilacija ima veliki broj prednosti nad klasičnom depilacijom voskom. Šećerna pasta je 100% prirodna i bez konzervansa, te zbog toga nema nikakvih alergijskih reakcija. Šećerna pasta se prije nanošenja na kožu omekšava i zagrijava u rukama kozmetičara pa se zbog niske temperature smjese depilacija preporuča osobama koje imaju problem proširenih vena i popucalih kapilara. Važno je da se dlačice depiliraju dok su još kratke (nekoliko milimetara), odnosno u fazi rasta. Jer kad je dlaka već duga, ona je u tzv. fazi opadanja, i u folikuli se već stvara dlačica koja će ‘doći na njeno mjesto’. Kad je dlačica kraća, bit će potrebno puno više vremena da se u folikuli stvori nova i izraste. Iako depilacija traje nešto duže od obične, postupak je manje bolan a rezultati depiliranja traju duže. S vremenom dlačice postaju mekše i rjeđe. Koža nakon depiliranja nema ružnih crvenih točkica niti alergijskih reakcija, već ostaje glatka i baršunasta. Zato se preporučuje i za područja gdje je koža posebno nježna i osjetljiva. Najidealnije bi bilo depilirati dlačice šećernom pastom svaka dva-tri tjedna sve dok dlačice ne oslabe. Nakon toga depilacija ne mora biti toliko učestala, dovoljno je i jednom mjesečno.
Ovaj način depilacije pogodan je za osobe s osjetljivom kožom jer ne izaziva crvenilo, prištiće i iritaciju te djeluje protuupalno i antialergijski. Također će riješiti probleme urastanja dlačica jer se dlačice čupaju u smjeru suprotnom od smjera rasta dlačica. Šećerna pasta uklanja i vrlo male dlačice (3 mm), što je još jedna velika prednost a rezultati obično traju 4-6 tjedana.